Պահքի կերակրատեսակներ

Started by Dhani, December 17, 2007, 06:10:48 PM

Previous topic - Next topic

Dhani

Հիմա Հայ եկեղեցում պահքի շրջան է: Կարծում եմ, այս թեման ակտուալ է: 29:) 29:)

Dhani

#1
Սալաթեղեն

1. Զովացնող Սալաթ

Ինդեգրիենտներ:

Ոչ շատ մեծ բողկ, գազար, խնձոր, 3-4  ատամիկ սխտոր, 1/4 լիմոն, 1/2 թեյի գդալ չոր լիմոնի ցեդրա, կամ էլ թարմ  ցեդրա 1/4 լիմոնից:


Բողկը, գազարը և խնձորը քերել մանր քերիչով: Ստացված մասսան լավ խառնել իրար: Ավելացնել ծեծված սխտորը և ցեդրան: Վերջում սալաթի մեջ քամել լիմոնի սոկը, մեկ անգամ էլ խառնել և մի փոքր աղ անել:


Dhani

2.Սալաթ սիսեռով և թթու վարունգով


Ինդեգրիենտներ:

1 բաժակ սիսեռ, 3 թթու վարունգ, 1-2 գլուխ սոխ, 2 թեյի դդալ ձեթ, աղ, աղացած բիբար, կանաչի:

Նախորոք թրջաց սիսեռը եփել և սառեցնել: Թթու վարունգը մաքրել կաշվից և կորիզներից, ու  մանր կտրատել: Հետո միացնել  սիսեռի հետ, ավելացնել մանր կտրտած սոխը: Հետա ամեն ինչը  համեմել ձևթով, աղով, համեմունքներով և լավ խառնել: Լցնել սալաթամանի մեջ և վրան շաղ տալ կտրտված կանաչի

Hasik

 Ես էլ ասեմ, որ կարող եք հանգիստ ուտել« թամարա» ֆիրմայի  բուբլիկներ կամ սուշկի, ինչպես նաեվ գրանդ քենդիի լոխում:

Hasik

խնդրում եմ ասել, Պահքի ժամանակ գինի խմել կարելի է, թե ոչ: