Հիմա Հայ եկեղեցում պահքի շրջան է: Կարծում եմ, այս թեման ակտուալ է: 29:) 29:)
Սալաթեղեն
1. Զովացնող ՍալաթԻնդեգրիենտներ:Ոչ շատ մեծ բողկ, գազար, խնձոր, 3-4 ատամիկ սխտոր, 1/4 լիմոն, 1/2 թեյի գդալ չոր լիմոնի ցեդրա, կամ էլ թարմ ցեդրա 1/4 լիմոնից:
Բողկը, գազարը և խնձորը քերել մանր քերիչով: Ստացված մասսան լավ խառնել իրար: Ավելացնել ծեծված սխտորը և ցեդրան: Վերջում սալաթի մեջ քամել լիմոնի սոկը, մեկ անգամ էլ խառնել և մի փոքր աղ անել:
2.Սալաթ սիսեռով և թթու վարունգով
Ինդեգրիենտներ:
1 բաժակ սիսեռ, 3 թթու վարունգ, 1-2 գլուխ սոխ, 2 թեյի դդալ ձեթ, աղ, աղացած բիբար, կանաչի:
Նախորոք թրջաց սիսեռը եփել և սառեցնել: Թթու վարունգը մաքրել կաշվից և կորիզներից, ու մանր կտրատել: Հետո միացնել սիսեռի հետ, ավելացնել մանր կտրտած սոխը: Հետա ամեն ինչը համեմել ձևթով, աղով, համեմունքներով և լավ խառնել: Լցնել սալաթամանի մեջ և վրան շաղ տալ կտրտված կանաչի
Ես էլ ասեմ, որ կարող եք հանգիստ ուտել« թամարա» ֆիրմայի բուբլիկներ կամ սուշկի, ինչպես նաեվ գրանդ քենդիի լոխում:
խնդրում եմ ասել, Պահքի ժամանակ գինի խմել կարելի է, թե ոչ: